SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

ile to 70 g cukru

  • [...] Beelen M1, Cermak NM, van Loon LJ.  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25970669 Duchman SM1, Ryan AJ, Schedl HP, Summers RW, Bleiler TL, Gisolfi CV. “Upper limit for intestinal absorption of a dilute glucose solution in men at rest.” https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9107630 [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 10652 Data: 2020-12-24 08:31:19
  • Owoce i soki owocowe – czy wywołują cukrzycę?!

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] 90% całkowitej liczby transporterów znajduje się wewnątrz komórki, w błonie tylko 10%. Wniosek Zaraz po treningu siłowym czy interwałowym można wypić np. szklankę soku, o ile dana osoba nie ma problemu z gromadzeniem podskórnej tkanki tłuszczowej. W każdej innej porze o wiele zdrowsza będzie kawa (bez cukru, miodu i innych węglowodanów), [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2359 Data: 2018-10-13 12:03:02
  • Jaki jogurt pitny jest najlepszy i najzdrowszy?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] np.: drugiego śniadania. Pozostałe produkty niestety mają w składzie spore zawartości cukru, co już na starcie dość mocno przekreśla je jako potencjalny produkt, będący mile widziany w diecie. Te, które są bardzo często spożywane i ostatnimi czasy często rekomendowane, np.: jogurt pitny z firmy Bakoma Men, wcale nie są takie idealne. Pomimo [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 22651 Data: 2017-11-27 10:45:14
  • Jakie żelki po treningu?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Żelki, ostatnio modne wśród sportowców, choć zazwyczaj były ulubieńcem dzieci. Obecnie powstała moda na jedzenie żelków po treningu. Co kryje się w tej małej przekąsce o różnych kształtach? Czy znaleźć można takie, które można wprowadzić w dietę? Jutrzenka Akuku! Żelki serduszka 90 g Skład: syrop glukozowy cukier woda żelatyna wieprzowa [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 23595 Data: 2017-09-28 08:02:30
  • Węglowodany proste - charakterystyka

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Węglowodany występują w pokarmie w postaci cukrów prostych, dwucukrów, skrobi i błonnika. Błonnik jest dla człowieka nieprzyswajalny, ale pełni istotną rolę (m.in. przez swój wpływ na jelita, wydzielanie śliny, wiązanie wody, wpływ na ukrwienie jelit itd.). Do monosacharydów zaliczamy np. fruktozę, glukozę, erytroza , rybozę, rybulozę, glicerozę, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4225 Data: 2018-09-27 12:05:17
  • Kreatyna jest jednym z najczęściej stosowanych przez sportowców suplementów. Z jej popularnością wiążą się dziesiątki mitów ugruntowywanych przez kulturystycznych „guru” na facebooku, youtube czy kiepskich portalach internetowych. Czy kreatyna niszczy nerki i jest szkodliwa dla zdrowia? W normalnych warunkach właściwego nawodnienia, nawet dla [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 9984 Data: 2018-09-07 13:16:17
  • Bardzo wielu producentów żywności, guru dietetyki, współczesnych doradców i autorów książek znalazło żyłę złota. A to głoszą, iż „najlepsza dla serca jest oliwa z oliwek”. Za chwilę przekonują, iż o wszystkim decyduje wykluczenie z diety cukru, glutenu, ziemniaków, alkoholu, owoców, słodzików czy masła. Jeszcze inne osoby twierdzą, iż tajemnica [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4517 Data: 2018-07-01 11:53:23
  • Dieta dla kulturysty: 6 złotych zasad

    Artykuł
    Kulturystyka i kulturyści

    [...] po treningu i genetyce ma największy wpływ na zmiany zachodzące w sylwetce. To nie jest bieganie czy pływanie, w których można popełniać naprawdę karygodne błędy w diecie, o ile tylko zapewnisz odpowiednią podaż energii z węglowodanów i tłuszczów. Tu proporcje każdego posiłku mają znaczenie. Poza tym to jest zwyczajna wymówka stosowana przez [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3554 Data: 2022-10-20 09:25:38
  • Carnivore - dieta cud mięsożercy czy patologia żywieniowa?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] a szczególnie warzyw i owoców. Nikt nie udowodnił, by tego rodzaju rozwiązanie sprzyjało zdrowiu. Badania naukowe: Parmley WW. Prevalence and clinical significance of silent myocardial ischemia. Circulation. 1989 Dec;80(6 Suppl):IV68-73. PMID: 2688987. Arenja N, Mueller C, Ehl NF, Brinkert M, Roost K, Reichlin T, Sou SM, Hochgruber T, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 664 Data: 2024-01-09 11:59:37
  • [...] nie muszą być wiążące (zbyt mała liczba osób, brak zapewnienia gotowych porcji, nie w każdym przypadku diety były izokaloryczne) – ale stanowią przyczynek do dyskusji, ile węglowodanów tak naprawdę potrzebują kulturyści? 10. Należy pamiętać, iż adaptacja do wielu diet mających bardzo mało węglowodanów (np. ketogenicznych) może trwać wiele [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 11610 Data: 2017-07-10 11:08:37
  • [...] and meta-analyses on obesity, cardiometabolic disease and diabetes” https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5174149/ Duchman SM1, Ryan AJ, Schedl HP, Summers RW, Bleiler TL, Gisolfi CV. “Upper limit for intestinal absorption of a dilute glucose solution in men at rest.” https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9107630 Cermak NM1, van Loon LJ. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 10131 Data: 2019-03-06 08:51:34
  • W poniższym artykule przedstawię opis przypadku modelowej kobiety w wieku ponad 20 lat, która chce pozbyć się tkanki tłuszczowej. Z przedstawionych szczegółów mam zamiar wyciągnąć ogólne wnioski, które znajdą zastosowanie u każdej osoby chcącej pozbywać się nadmiarowej tkanki tłuszczowej, niezależnie jakiej jest płci, w jakim wieku, czy jest [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 877 Data: 2023-03-06 19:41:41
  • [...] dlatego można wyprodukować kosztem zdrowia ludzi niezwykle tanie parówki. W tej samej kategorii jest „wzbogacanie mięsa” (np. szynki) roztworami lub nasączanie filetów rybnych substancjami, które zwiększają wagę mrożonki. Podsumowanie Jakość bardzo często zależy od ceny. Kupując serwatkę białkową szkodzisz swojemu zdrowiu i [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 11679 Data: 2018-09-08 11:02:05
  • [...] dotyczących vitargo jest jej 78% w opatentowanym produkcie) oporna skrobia (100% amylozy) Pobrano próbki mięśni zaraz po wysiłku oraz 24 h później, aby stwierdzić, na ile zostały uzupełnione zasoby glikogenu. Dodatkowo po 24 h od zakończenia sesji treningowej przeprowadzono 30-minutową próbę czasową. Stężenie glikogenu po zakończeniu [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2642 Data: 2019-06-28 21:24:12
  • Ludzie narzekają, że publikowane np. w Internecie informacje są sprzeczne. Tymczasem w większości podstawowych kwestii od dziesiątek lat mamy konsensus. Kłócić można się o drobne detale, które nie mają większego wpływu na całokształt działań związanych z redukcją czy budowaniem masy mięśniowej. Widzę tu inny problem, nagle wszyscy zaczęli być [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2666 Data: 2021-02-15 08:14:24
  • W Internecie bez trudu spotkasz strony, na których obiecuje się wyleczenie wszystkich rodzajów nowotworów („witaminą B17”, laetrile). Brzmi zbyt pięknie, żeby to było prawdziwe? No właśnie. Gdyby to była prawda, zwykłe siemię lniane czy pestki moreli byłyby lekiem. Czy tak jest faktycznie? Przyjrzyjmy się bliżej temu zagadnieniu. Czy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2022 Data: 2019-01-07 08:30:36
  • Jak nas oszukują? Etykiety i skład żywności.

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] „Rola nietolerancji pokarmowych w powstawaniu objawów zespołu jelita nadwrażliwego u dorosłych” https://journals.viamedica.pl/forum_medycyny_rodzinnej/article/viewFile/17990/14191 Sara Holmberg and Anders Thelin “High dairy fat intake related to less central obesity: A male cohort study with 12 years’ follow-up” [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6672 Data: 2017-12-10 01:10:48
  • Redukcja bez cardio

    Artykuł
    Odchudzanie

    Tak, redukcja tkanki tłuszczowej bez wykonywania aerobów jest możliwa. Dlaczego? Gdyż zmiany w sylwetce zależą w największej mierze od przyjętego deficytu kalorycznego, czyli stosowanej diety. Interwały nie są wcale „tajną bronią” w walce z tłuszczem, gdyż bez zmiany stylu życia oraz wdrożenia diety będą nieskuteczne. Najlepsze formy interwałów [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 19467 Data: 2018-08-18 16:38:55
  • Jaką czekoladę wybrać?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] I jaką czekoladę wybierać? Czekolada czekoladzie nierówna Dobrej jakości czekolada gorzka powinna mieć minimum 70% kakao. Choć nie istnieją wymagania mówiące o tym, ile miazgi kakaowej powinno znajdować się w gorzkiej czekoladzie, to te poniżej 70% zazwyczaj są kiepskiej jakości, zawierają sporo emulgatorów i zbędnych dodatków. A ich [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 14575 Data: 2017-08-22 09:35:58
  • Jaki chrzan najzdrowszy?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Sporo osób bez niego nie wyobraża sobie wielu dań. Dzięki domowemu sosowi chrzanowemu nasze dania nabierają wyrazistości, ale też pięknego aromatu. Czy w dobie super produktów można znaleźć kupny chrzan z dobrym składem? Bo przecież nie każdy z nas cierpi na nadmiar czasu i ma możliwość robienia go w domu. Zatem poniżej zestawienie najczęściej [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 8130 Data: 2017-10-15 12:23:08